Évek óta van egy álmom. Hogy távol éljek a várostól, lehetőleg egy parasztházban, valahol nagyon közel a természethez. Ahol van mit saját kezűleg felújítani. Akárcsak magamat, úgy egy házat is képes lennék most újjáépíteni azt hiszem. Ahol van egy kis garázs vagy műhely a ház mellett, ahol lehet porolni, festeni, koszolni. Ahol van egy árnyas fa, ahová ki lehet ülni a szeretteimmel egy limonádéra nyáron. És ahol télen tél van, és ahol VAN HÓ.

Tavasszal születtem, úgyhogy nem igazán vagyok az a tipikus "téli lány". Sosem voltam síelni, sem snowboardozni, és a hideg kiráz a gondolattól, hogy én egész nap jól beöltözve a jéghidegben csúszkáljak. Legfeljebb egy jó kis pattogó kályhás, forraltborszagú hütte gondolata tud felvillanyozni, ha a téli sportokra gondolok. De arra igenis vágyom, hogy érezzem a természetet. Most épp gyönyörű nagy pelyhekben esik a hó itt Budapesten, mégis amikor kinézek az ablakon, elszomorodom. Mert lehull a betonra, és egyből el is olvad. Latyak és latyak és latyak. Jó lenne kifutni a fiammal, és belehuppanni. Biztos felvonszolhatnánk magunkat a Normafára, vagy egyéb fancy helyekre a város környékén. De kösz nem.

Még a gyermektelen időkben egyszer az Őrségben romantikáztunk a férjemmel. Egy házban, ahol fát kellett aprítani, hogy befűthessünk, és egy fa munkapulton gyúrhattam a tésztát a töki pomposhoz. Március volt, és hatalmas hóesés kerekedett. Nekünk persze még kocsink se volt, szóval többszörösen elszigetelve éreztük magunkat. Nagyon megijedtem. Lépni alig tudtunk a szembeszéltől, és a házon belül sem voltak "konstans jó" viszonyok. Nekünk távfűtéshez szokott városi embernek meglehetősen kellemetlen volt, hogy éjszaka egyre hűvösebb a lakás, reggel odafagyok a wc deszkához, és még 3G sincs... :)) De valahányszor visszagondolok, életem egyik meghatározó élményeként tartom számon. Eszméletlenül jó volt érezni azt az energiát, amivel zúdul az égből a hó, és mi engedelmeskedve valami magasabb erőnek, inkább visszahúzódunk, és megvárjuk míg lehiggad.

Nos ebből az álmomból eddig annyit sikerült megvalósítani, hogy kiköltöztünk a kertvárosba (egy panelbe). :) De azt hiszem, a gyomrom sosem csal, és iszunk mi még egyszer limonádét abban a bizonyos kertben.

Szerző: fraula  2015.01.27. 15:09 1 komment

Címkék: álom parasztház élet vidéken

A bejegyzés trackback címe:

https://fraula.blog.hu/api/trackback/id/tr107115009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sünibaba · http://dosszie.blog.hu 2015.01.28. 15:15:50

Nagyon szép álom! Szívből kívánom, hogy meg is valósuljon!
Hasonló álmom nekem is van. Parasztház (a város legszélén, persze, hogyha szédülni kezdenék betonplacc nélkül) nagy kert, ahol nyáron zöldséget termelek, ősszel befőzök, télen kenyeret sütök. Három pulya, kutya, macska, sün, mókusetető, tyúkok (csakis a tojás miatt). Elpuhult, ösztöneit vesztett, kézügyesség nélküli városi emberként rettenetesen vágyom arra, hogy a saját kezemmel alkossak.
süti beállítások módosítása